2 Maanden.
Heee dude's,
Jaajaa vandaag ben ik officieel 2 maanden in Australie. Dat is toch we een blog waard haha. Best lang als je het zo bekijkt het voelt veel korter.
Zit inmiddels helemaal in de routine van het dagelijks leven hier. Opstaan-naar school gaan- sporten-chilllen haha. Dat is ongeveer hoe mij dag eruit ziet op een normale doordeweekse dag. Ik heb alleen op woensdag gitaar les en op donderdag voetbal. Het is hier niet zo dat je na school nog met mensen afspreekt. Daar is een simple reden voor geen bussen en te grote afstanden. Het is niet zo als in nl; 15 minuten op de fiets en je bent bij je vrienden. Op ze minst half uur (met de auto) Ik heb op school me eerste school testen gehad en allemaal gehaald. Me hoogtepunt was toch wel me essay voor engels waar ik een medium voor had (voldoende). Veel mensen hadden ook een medium dus dat is wel echt goed.
Vorige week kwamen we van school en Ann en Ralph zeiden dat ze een verassing voor ons hadden. Maar ze zeiden niet wat. Toen we thuis kwamen zeiden ze kijk even in het gat onder de oprit. Dus wij allemaal kijken. Zat er een Wombat echt heel schattig. Eigenlijk moet je Wombats niet aanraken want ze kunnen heel gemeen krabben en bijten. Zo een klein beestje is sterker dan een mens. We hadden voor de zeker heid een stok met een punt eraan bij ons. Maar deze Wombat bleek heel vriendelijk en na een uurtje konden we hem zelfs opakken. (waarschijnlijk hebben jullie de foto's inmiddels wel gezien). Die avond besloot ik een stukje te gaan hardlopen. Toen ik bijna terug was was er een jongentje( 5 jaar)aan het spelen op de oprit. We raakten aan de praat en later kwam ook ze moeder. Die vertelde dat ze aan het verhuizen waren en dat ze er Wombat was kwijtgeraakt. Zo ik zei dat wij er 1 gevonden hadden. Maar toen we gingen kijken was hij er niet meer. Wel heeft ze er nummer achter gelaten en als ze hem zouden vinden zouden we bellen. Die avond toen Ann and Ralph terug kwamen van tafel tennis vonden ze de Wombat midden op de weg. Het was te laat om de eigenaar te bellen, volgende dag dan maar. Dat betekende dat de Wombat bij ons sliep. De volgende dag toch maar gebeld en de eigenaar zei dat ze hem na 3 dagen kon ophalen i.v.m verhuizing. Dat betekende dat de Wombat 3 dagen bij ons is geweest. Echt heel schattig. Nu is ie inmiddels helaas weer weg.
Ook ben ik naar me eerste echte footy wedstrijd geweest. Footy is een soort van rugby maar het is niet zo dat je de bal achter de lijn probeert te krijgen. Je hebt 4 palen. Het is de bedoeling dat je de paal tussen de palen schopt. Als je het tussen de binnenste palen schiet krijg je 6 punten, tussen de buitenste 1. En bijna alles is toegestaan. This een erg harde maar leuke sport. De wedstrijd was St Kild v.s Geelong. Geelong is Ralps zijn team en ik heb besloten voor St Kilda te zijn hah iik ben nu een echte Hooligan. Me vlag hangt al aan de muur haha. Maar helaas hebben we verloren met 47-46. Erg jammer haha. Maar al met al was het een erg leuke avond. Het is heel vermoeien om een game van footy te spelen want een wedstrijd is 120 minuten en ik kan je zeggen ze rennen meer dan bij voetbal. Maar dat betekent ook dat ze allemaal geen verkeerd lichaam hebben ahah:P
Gister ook voor de eerste keer op skype geweest met Yvet. Kwas echt helemaal happy daaarna ahah. Ook ward nog even gesproken echt gezellig.]
Dit weekend heb ik me eerste voetbal wedstrijd ahah Ga ik even Shine ahha, Nee grapje. Maarj heb er wel zin in en daarna heb ik verjaardag van iemand van school dus belooft een goed weekend te worden.
Volgende week gaan we op vakantie naar Port Douglas en Sydney voor 3 weken erg gruwelijk allemaal. We gaan erg vette dingen doen ik weet iedergeval dat we gaan bungeejumpen en duiken in het great barrier reef echt heel vet. Heb altijd al een keer echt in een mooie zee willen duiken.
Ik deel natuurlijk me ervaringen daarna met jullie. Ik moet nu helaas weer naar me volgende les Maths spreek jullie snel. Oohja let niet op me spellingsfouten maar heb te weinig tijd om het allemaal te checken en het word steeds gekker om nlds te prate;)
Lots of Love
Evi
wat heb jij het druk ppff maar wel leuk. kijk je wel uit in die zee zwemmen ook andere visjes die niet zo leuk zijn bbbrrrr. maar geniet er van en dan horen we wel waar je bent geweest. groetjes.
Ik je avonturen weer gelezen wat maak je toch veel mee en schrijf je er leuk over.
Hier het wat minder exciting dan bij jou. Maar ja, daarom zit je ook in Australie. Alles is nieuw en andere gewoontes. A.s. weekend gaan wij naar Leeuwarden en Winschoten (afgesproken met Peter en Doreen) maar eerst jou nog spreken via Skype. Ik kijk er naar uit
De Groetjes maar weer kanjer.
Pap
Hoi Evi wat maak jij een mooie avonturen meeeee.!!!
En je bent nog lang niet thuis ,dus je gaat nog veel meer mooie dingen beleven . Geniet er maar lekker van Evi !!
Groetjes Emmy
wat leuk man eef:D, echt tof dat je het nog steeds zo naar je zin heb, en ik zag die fot0's van dat beesie wat een schatje, je bent wel helemaal into de beeste he daar hahahah had ik nooit van je gedacht joh.
maar eef, door al dat voetbal hee, blijf je handbal toch wel leuker vinde toch dat als je terug komt wij wel weer onze evi hebbe haha, we misse je man op traine
nou meis nog heeeeel veel plezier en ik kijk uit naar je voglende bloq en zal je ook wel ff blijve volgen op facebook.
Dikke kus
Kyara
Heey Eef,
Superleuk om je blog te lezen en supervet wat je allemaal hebt meegemaakt en wat je nog gaat doen. Ik ben zo jaloers dat je gaat bungee jumpen :D!! Wil uitgebreid verslag ;-)!
Dat footy klinkt echt vet... op school doen we wel eens rugby en dat is echt grappig.. maar ik geloof dat het erg zwaar zal zijn! Ook hoop ik dat volgende keer jou team wint van het team van Ralph ;-) Dan staat het weer 1-1...
Heel veel plezier met je trip naar Sidney en Port Douglas!
xxx Eef
He Eef wat leuk je verhalen!Ook je uniform staat je fantastish!Zou het aanhouden als je weer langskomt in de Hema. Em leuk die woombat, was ie niet zwaar?Ziet er wel groot uit! Eef véél plezier verder!
Hoi Eef, even een levensteken van ons uit Leiden.
Fijn dat alles goed gaat en je echt thuis voelt.
als je terug bent in Nederland ga je vast een eigen "MOMBAT"nemen wie had dat gedacht!!!!!
Geniet maar van alles daar en ik blijf je verslagen lezen, doeiiiii "tante "Leni
hoi evi hier even berichtje , zoals we lezen beleef je aan die andere kant van deze bol toch wel heel veel mee . het is heel leuk om dit te volgen nu wij wensen je daar veel plezier . nu groetjes ome bert en tante susan , we gaan nu naar schiphol voor een vakantie turkye. nu groetjes ps dat kleine kangeroetje heb je hem al gevangen voor me ----doei