evigroen.reismee.nl

9-03-2011

Hee dude's,

Daar ben ik weer. Ik weet het heeft lang geduurt maar ik ga het denk ik bij 1 x per maand houden. Simpelweg omdat ik de tijd gewoon niet heb om het meer te doen en ik maak niet elke dag wat mee haha.

Maargoed, wat gaat te tijd snel zeg. Zit hier nu al weer langer dan een maand en heb nog steeds het idee dat ik net ben aangekomen. Op school nog steeds erg naar me zin leer steeds meer mensen kennen. Gister zijn we met photography op excursie naar de city geweest, was echt heel erg leuk. Het was de bedoeling dat je de ene helft van de dag in een galarie een rondleiding krijgt en de andere helft van de dag met een leraar door de stad gaat en foto's maakt om je folio uit te breiden. Ik had gekozen om de eerste helft van de dag naar de galarie te gaan. Het was erg interresant. Het was een beetje zoals de foam (fotomuseum) maar dan ook met hangemaakte schilderijen. Normaal als ik in foam ben kijk je naar de foto lees je het verhaal en ga je verder naar de volgende foto. Nu kregen we bij elke foto een hele uitleg en zo leer je tog ook anders naar een foto kijken erg interresant. De tweede helft van de dag ging ik de city in met de teacher van history en foto's maken. De teacher wist dat ik een exchange student was. Hij vroegik een soort van korte rondleiding wouw to de hotspots van de stad. En dan niet de toeristen hotspots maar de kleine graffiti steegjes. Zo wat wist hij veel over de stad zeg. Ik was a vaak in de city geweest maar niet echt om dingen te bekijken. Ik vond het echt interresant en zo leer je toch ook weer meer over de stad. Bij elk gebouw dat ie aanwees moest ie er toch wel even bij zeggen dat de architectuur van de gebouwen in Melbourne niks zijn vergeleken met Europa haha. Melbourne is op het eerste gezicht een stad met heel veel chinezen. (meer dan Australiers), veel mensen die je een toeristenreis proberen aan te bieden en veel hoge gebouwen. Maar als je verder gaat kijken kom je in een heel ander deel van melbourne het deel met de mooie graffiti steegjes en leuke smalle straatjes met allemaal eet tentjes door de straten heen. En geen auto die er door heen rijd. Echt heel leuk. Ook heb ik mooie foto's gemaakt voor me folio, ik mog ook een black/white film camera lenen en ik kan dan laater de filmstrip af drukken op school. Echt super vet. Ben echt verliefd geworden op zon camera en ga ook misschien over 2 maanden kijken voor zon camera en er misschien 1, tweede hands kopen. Na de excursie vroegen 2 meisjes waar ik veel mee optrek of ik nog met ze mee wou gaan shoppen. We gingen niet naar melbourne maar naar een ander groot winkelcentrum we moesten eerst weer de trein pakken en weer een tijdje in de trein. De afstanden hier zijn inderdaad erg groot een uurtje reizen voor in de city te komen is helemaal niet gek, en 1 dag gingen we even een ritje maken om wat mooie plekken te showen, ik dacht een half uurtje rijden ofz maar nee het was 2 uur heen en trg dus al met al koste het ons een halfe dag en waren we tegen eetenstijd pas terug en ook 25 minuten met deauto naar school of voetbal ik helemaal niet gek. Maargoed ik wijk af van meverhaal ik was dus met 2 meisjesgaan shoppen was echt heel erg gezellig.Ik heb me laatste dingetjes voor voetbal gekocht zoals scheenbeschermers en extra sokken.

Jajajeleest het goed ik zit opvoetbal.Zoals ik me vorige blog zei gingik naar de opendag en me inschrijven. Op de opendag waren ze allemaal heel vriendelijk en wouden ze me graag in hun team. Na de opendag meteen maar even schoenen en voetbal kleding gekocht(vergat dusscheenbeschermers)Na de opendagzouden ze me bellen wanneer training begint. Het duurde mij telang hhaah. Maar vorige weekbelde ze dan dat de training zou beginnen.En heb ik dus ook me eerste training gehad. Het is wel heel gek want de jongste in mijn team is dus 15 en de oudste iets van 40. De zweer is heel goed in het team erg gezellig het niveau is niet super hoog maar de mensen zijn heel aardig dus dat is mooi. Het seizoen is hier in de winter en begint in de winter en begint in April. Helaas ben ik de eerste week op vakantie dus kan ik niet spelen. Maar alle andere games except holidays zal ik gewoon spelen.

We doen nog steeds erg veel dingen zo gaan we elk weekend wel naar de city. We zijn onder andere paarx naar het strand geweest near to Melbourne, 1 x naar het park in Melbourne en afgelopen zondag naar een footy (Aussie rules) wedstrijd geweest. Van vrienden of het noorse meisjes. Ik vind Footy echt leuk en ga waarschijnlijk binnekort naar een echte wedstrijd in een stadion echt leuk. Maar iedergeval after de wedstrijd die ze hebben gewonnen, zijn we met hun naar het zwembad in Whittlesea (plaats van mijn school) geweest. Was erg gezellig.

Aankomend weekend gaan we op trip naar Great Ocean road van zaterdag tot dinsdag (we zijn maandag vrij van school). Dat is wel echt vet dat we veel trips gaan maken. Waarschijnlijk maar dat is niet zeker gaan we daar ook surfen yeaah eindelijk. Ik zou na mijn trip een blog plaatsen so jullie hebben geluk en hoefen niet een maand te wachten haah. Nee ik ga het niet precies een maand houden als ik iets bijzonders meemaak plaats ik natuurlijk een blog om jullie allemaal op de hoogte te houden.

Wat ik vergeet te zeggen is dat ik me op school heb ingeschreven voor een cross country run ofz en dat houd dan in dat je 3 km moet rennen dus we will see when dat is. Daar ga ik even ons kleine landje vertegenwoordigen haha.

Ik hoop dat ik met deze super lange blog jullie weer goed op de hoogte heb gebracht van mijn avonturen hier haah:P Oohja wat ik vergeet te zeggen er werd mij gevraagd of ik mijn foto's op facebook ook om mijn blog kan zetten. Het werkt niet bij mij thuis de computer is denk ik te langzaam maar nu ga ik me w8woord aan me moeder geven en zei gaat ze van me facebook halen en op me blog zetten. En ik heb eindelijk een telefoon dus als je intresse heb in me nummer of adres vraag me even in een mail of in eenreactie en ik geef en aan je;)

Zo nu ga ik echt stoppen want me vrij uurtje op school is bijna voorbij.

marry

Hoi Evi, een tweede W.Sneijder (grapje) je foto's zijn erg leuk.Zo te lezen heb je het erg druk met alles daar.
En even shoppen doe je nu niet snel, voor je er bent moet je al weer terug. Niks voormij, binnen een half uurtje met de tram en ik ben in het centrum van A'dam.
Veel plezier met het surfen,groetjes

Ingrid

Geweldig zo een enorm verslag(en dan nog 2x ook haha), meid wat heb jij daar een pracht leven (zo lijkt het als je hier in Amsterdam zit).
Voetbal is weer eens iets anders dan handbal, maar ach aan je balvaardigheid zal het niet liggen, dus je wordt waarschijnlijk één van de betere speelsters of ga je keepen?
Nou geniet en tot de volgende keer.

aaf

leuk voetbal denk je wel om je fijne beentjes blauwe plekken is minder.ha ha je heb er zin in . groetjes en veel plezier bij alles wat je gaat doen.

Emmy

Hoi Evi wat fijn dat je het zo naar je zin hebt !! Even gauw shoppen is er niet bij he !!! Dus een lijstje maken
maar . En laat je niet benen niet beurs trappen met voet ballen . Wacht weer op je volgende verhaal .groetjes Emmy

mama&papa

Hé leuk om weer wat te lezen van je. Ondanks dat we het meeste al gehoord hebben. Zondag hebben Caroline en ik een foto workshop gedaan in het Westerpark. Een beetje vergelijkbaar met jouw photography. Doe je best bij de crosscountry; laat ze een poepie ruiken. Veel plezier de komende dagen. Dikke kus

Thea

Hoi Evi, je verhaal is weer heel leuk om te lezen,de dingen die je daar doet en je school heel anders dan hier. geniet ervan

groetjes thea